kisméretű tégla


Kémény építés

április 12th, 2010

A kémény építése az alapnál kezdődik. Mivel abban az időben kettő kémény volt kötelező, mindkettőnek 1 m3-es vasalt beton alapot készítettünk, ami be lett kötve az alapba.

Erre került a kémény építéséhez használatos nagyszirárdságú kisméretú téglaoszlop, belül kivakolva. Akkoriban nem volt divat a ma már jobban teret hódító Leier készkémény, vagy Schiedel készkémény rendszer.

A kémények folyamatosan épültek együtt a házzal. Természetesen a kémény építését nagy körültekintéssel kell végezni, a megfelelő kiegészítő elemek szakszerű beépítésével. A gázkémény csövezetten készült, a kandallókémény pusztán belül vakolva.

Ha többet szeretnél megtudni a kéményekről, látogasd meg a Kémény Portált!

Tetőtéri falazás

április 2nd, 2010

A teljes födém kibetonozása után folytathatttuk a falazást. Mivel a felső szint csak tetőtér, igy 1.25 méter magasságban készítettük el a magasítást természetesen ezt is 38-as Porotherm nútféderes téglából.

A falazás végeztével szintén koszorú készült, kétoldalt kisméretű téglából. Természetesen az alsó és felsó koszorú szintén vasbetonnal van összekötve, ezeken a helyeken a Porotherm főfal helyett kétoldalt kisméretű tégla lett behelyezve, valamint a szükséges vasalat.

Koszorú készítés

április 1st, 2010

A koszorú fogja egységbe a falazatunkat és ebbe kell bekötni a teljes födémet a gerendákkal együtt. Elkészítéséhez kisméretű téglával lett körbefalazva a Porotherm főfal külső pereme, majd bele lett helyezve a vasalás … még a betonozás előtt ….

A vasalást is magunk készítettük az előírások szerint. Az első képen már a felső koszorút láthatjátok, ahol akiálló vasak azért vannak, hogy ebbe üljenek majd bele a megfúrt tetőgerendák (talpszelemen)