koszorú


Tetőtéri falazás

április 2nd, 2010

A teljes födém kibetonozása után folytathatttuk a falazást. Mivel a felső szint csak tetőtér, igy 1.25 méter magasságban készítettük el a magasítást természetesen ezt is 38-as Porotherm nútféderes téglából.

A falazás végeztével szintén koszorú készült, kétoldalt kisméretű téglából. Természetesen az alsó és felsó koszorú szintén vasbetonnal van összekötve, ezeken a helyeken a Porotherm főfal helyett kétoldalt kisméretű tégla lett behelyezve, valamint a szükséges vasalat.

Koszorú készítés

április 1st, 2010

A koszorú fogja egységbe a falazatunkat és ebbe kell bekötni a teljes födémet a gerendákkal együtt. Elkészítéséhez kisméretű téglával lett körbefalazva a Porotherm főfal külső pereme, majd bele lett helyezve a vasalás … még a betonozás előtt ….

A vasalást is magunk készítettük az előírások szerint. Az első képen már a felső koszorút láthatjátok, ahol akiálló vasak azért vannak, hogy ebbe üljenek majd bele a megfúrt tetőgerendák (talpszelemen)

Födémkészítés

március 30th, 2010

Miután állnak a főfalak megkezdődhet a födém elkészítése. Ehhez természetesen el kellett készíteni a felső koszorút, majd megrendelni a betongerendákat és a béléstesteket.

Mivel voltak olyan területek, amiket nem lehetett gerendával átfedni (pl. lépcsőfeljáró), ezen területeket zsaluzva kellett betonból kiönteni.

Nagyon fontos elhelyezni az emeletre felmenő viz, villany, csatorna átvezetéseit, hogy ne kelljen később szétfúrnunk a vasbeton födémet!